Kasetne klime

BRENDOVI I BTU

TIPOVI KLIMA

Sortiraj prema ceni

Kasetne klime su tip klima uređaja koji može efikasno da rashladi veliki prostor, a da ne zauzima previše prostora. Zbog toga su kasetne klime savršeno rešenje za mnoge od nas. Kasetni klima uređaji su posebno dizajnirani za veće prostore. Idealne su za banket sale, sale za sastanke i velike restorane, bioskope, tržne centre. Takođe su dizajnirane da izduvaju topli i hladni vazduh u četiri pravca, što ih čini idealnim za brzo hlađenje velokog prostora. U nastavku se upoznajte o prednostima ugradnje kasetne klime.

Prednosti kasetne klime

Jednostavna instalacija je jedna od glavnih prednosti kasetnih klima uređaja. Vrlo lako se mogu ugraditi u bilo koju vrstu plafona. To ih čini odličnim za prostore sa niskim plafonima jer neće zauzimati dodatnu prostoriju ili poremetiti dizajn vašeg prostora. Osim toga, ove vrste klima uređaja su samostalne jedinice, pa nema potrebe da brinete o pokretanju spoljnih vodova ili kanala od jedinice do jedinice. Ovo čini instalaciju veoma jednostavnom!

Efikasno hlađenje je još jedna prednost kasetnih klima uređaja. Njihova je sposobnost da brzo ohlade veliku površinu bez velikog trošenja energije. Ovi sistemi izduvavaju topli i hladni vazduh u sva četiri pravca. To pomaže da se ohlađeni vazduh ravnomerno širi kroz prostor. Osim toga, pošto ne zahtevaju nikakve spoljne vodove ili kanale, nećete morati da brinete o gubitku ohlađenog vazduha kroz curenje ili pukotine u kanalima. Kao što bi to mogao biti slučaj sa drugim tipovima klima sistema.

Konačno, kasetni klima uređaji mogu biti veoma isplativi tokom vremena, Iz razloga što ne zahtevaju ni približno toliko održavanja kao druge vrste sistema. Pošto su to samostalne jedinice, nema potrebe da brinete o čišćenju kanala ili redovnoj zameni filtera kao što biste to činili sa drugim tipovima sistema. To znači da ćete uštedeti novac na troškovima održavanja tokom vremena i da će vaš klima uredjaj raditi nesmetano duže!

Efikasno hladjenje velikih prostorija

Ako tražite efikasan način da rashladite veliku površinu bez zauzimanja previše prostora ili bez velikih troškova instalacije, onda je ugradnja kasetne klime upravo ono što vam treba! Sa svojim efikasnim mogućnostima hlađenja i jednostavnim procesom instalacije, ovaj tip klima sistema nudi mnoge prednosti zbog kojih vredi razmisliti kada kupujete klima uredjaj. Međutim, važno je zapamtiti da su ovi sistemi najpogodniji za prostore sa visokim plafonima (preko 3 m). U vezi sa tim obavezno prethodno proverite ta merenja pre nego što odlučite da odaberete kasetnu klimu!

Bez obzira koji tip klima sistema na kraju izaberete, uvek je najbolja praksa da se konsultujete sa profesionalcem za klimatizaciju pre nego što donesete bilo kakvu odluku! Pozovite MDK klime za savet oko izbora klime za vaš dom ili poslovni prostor.

Zakažite uslugu našeg servisa online!